Home » Best Architecture Ideas, Buildings Designing » The Center of Yew Dell Gardens Visitor by De Leon-Primmer Architecture Workshop

The Center of Yew Dell Gardens Visitor by De Leon-Primmer Architecture Workshop


Advertising:

Yew Dell Gardens nicknamed The Visitors Center, architectural project was awarded the 2010 AIA Kentucky Honor Award. Maintaining the iconic image of the structure outside the warehouse for tobacco, the new facility is designed as a “building-buildings-in-’.

For economic and energy efficiency, the project uses existing shell of the warehouse as an independent umbrella organization, which does not fundamentally change, with the exception of a small stabilization of framing. Working with an existing structural module bay, a new interior space is conditioned consolidated into one side of the warehouse while the interior is designed as an unconditioned area is closed to flexible use.

In spring moisture in low season and autumn, frameless glass doors can be left open to combine the two parts warehouse. Following state guidelines for historic preservation, new construction is clearly distinct from the existing structure through the surface of the light wooden plank interior color and contrast.


Related Post :



Leave a Reply